Skip to main content
Fornybar energi

Ny investering i solenergi

By 18. februar 2018september 23rd, 2019No Comments

Change Com investerer 100.000 USD i Sunspot Energy Inc., et oppstartsselskap med base i Kenya. Forretningsideen er distribusjon og salg av PnP SHS (plug-and-play Solar Home Systems) enheter i områder uten elektrisitet. Kundegruppen er småbedrifter og husstander.

Sunspot Energy ble grunnlagt i september 2016 av Hal Peters (CEO) og Bayan Monadjem (CTO). Hal Peters (59) er fra Canada og har erfaring fra bedriftsutvikling og økonomi i telebransjen, og jobbet i flere mobilselskap i Midt-Østen og Asia. Bayan Monadjem (44) er sør-afrikaner og har 20 års fartstid fra forskjellige mobilselskap.  Fra 2013-2016 var Bayan CTO i Airtel Africa, med ansvar for operasjonen i 17 afrikanske land. Tidligere har Bayan hatt stillingen som direktør for Airtel Africa Group med ansvar for nettplanlegging og strategisk design. Det var Peter Adelmann, hovedeier i Fosera Tyskland, som introduserte meg for Sunspot Energy. Peter var imponert over hvor effektivt Hal and Bayan jobber.

I løpet av 2017 gjennomførte Sunspot Energy en pilot i Kenya under varemerke Spark Possibilities. 800 PnP SHS enheter ble distribuert og solgt for å skaffe seg erfaring i markedet. I Kenya er det størst etterspørsel etter PnP SHS enheter med relativt høy utgangseffekt. Enhetene forsyner strøm til radio, TV, vifter og kjøleskap, og alle apparatene er konstruert for å trekke minst mulig strøm.

Til tross for tøff konkurranse, vil Sunspot Energy posisjonere seg med kvalitetsprodukter til riktige priser, bygge en effektiv organisasjon samt ta i bruk avanserte CRM-løsninger. I løpet av 2018 blir det startet opp kommersiell virksomhet i Kenya, Kongo, og Nigeria.

Leave a Reply