Skip to main content
IoT

Kina tar posisjon i det digitale samfunnet

By 6. desember 2016september 23rd, 2019No Comments

Jeg sitter på en fortauskafe ved Fritjof Nansens plass og ser alle kinesere som strømmer til Rådhuset i Oslo.

Økningen i levestandard i Kina har skapt en middelklasse som har økonomi til å reise rundt i verden. For lenge siden var jeg student i Beijing og møtte en by som bare noen år tidligere hadde tatt farvel til Maos Kina, en by med 10 millioner vennlige og gjestfrie kinesere som bare kunne drømme om å reise til utlandet. Nå, tre tiår senere, er Kina blitt en økonomisk stormakt.
Jeg studerte på Qinghua-universitetet, ett av Kinas mest prestisjetunge universitet. Jeg lærte meg kinesisk og siden har jeg fulgt med på utviklingen i Kina. I 2016 var jeg på nytt igjen i Beijing. Jeg ringte opp min gamle professor på Beijing University of Post and Telecommunications. Joda, han var fortsatt på jobb selv om han hadde fylt 80 år. Han hadde jobbet i en mannsalder med å forbedre Kinas telekommunikasjoner. Det siste prosjektet han hadde hatt ansvar for var et Internet of Things (IoT) prosjekt. Professor Chen spør meg om jeg vil hjelpe til med å kommersialisere arbeidet hans. Ja hvorfor ikke tenker jeg, jeg kan jo gjøre et forsøk.

Leave a Reply