Skip to main content
Bærekraftig utvikling

Change Com AS – Navnet skjemmer ingen

By 15. februar 2017september 23rd, 2019No Comments

Mange har spurt om hvordan navnet på Change Com AS kom til. I denne bloggen får du vite det og litt til.

Jeg var ikke gammel da jeg ble klar over at navnet mitt, Endre, kunne oversettes til change på engelsk.

«Change is the law of life» sa president John F. Kennedy. Change Com er uten tvil inspirert av den amerikanske presidenten.

Da min sjef ved årtusenskiftet, Oddvar Hesjedal, lanserte «Change, change, change» som slagord for strategien i Telenor R&D, var det ikke vanskelig å gi min fulle støtte.

Da jeg noen år senere skulle stifte mitt eget aksjeselskap ble Change Com AS et naturlig valg.

Etter at Change Com AS ble stiftet, tok president Obama «change» og «yes we can» til sitt valgspråk. Da sa jeg bare takk!

Så langt var det bra. Men det har ikke alltid vært lett å bære navnet Endre Skolt. Som ny forsker i Telenor kom en kollega bort til meg og sa: «Du Endre, du skulle ikke blitt teleforsker, du skulle vært hjernekirurg!» Litt mobbing tålte jeg, men verre var det da jeg som 10-11 åring deltok på et skøytestevne. Jeg satt i garderoben og ventet på min tur. Da speaker annonserte navnet mitt over høyttaleranlegget var det en jevnaldrende gutt som sa: «Tenk å hete ENDRE SKOLT da!» Han visste ikke at jeg satt ved siden av! Jeg listet meg stille ut av garderoben, og tenkte i mitt stille sinn at navnet skjemmer ingen.

Leave a Reply